Adult testimonials

– Jolien –

Ik wou ademwerk uitproberen omdat ik in het verleden al bij verscheidene therapeuten was langs gegaan maar toch nog steeds het gevoel had dat er iets in mij, een oude pijn, gevoelens van woede en verdriet, bleven zitten. Er overvloedig over praten bleek voor mij toch niet voldoende. Of beter gezegd het hielp mij op korte termijn, maar steeds kwamen dezelfde zaken uit mijn verleden terug. Ik wou eens iets anders uitproberen en de uitleg op deze website sprak mij aan. Ik ben gedurende een periode van september tem mei telkens één keer in de maand langsgegaan. Waar ik in het begin een duidelijk verschil voelde in mijn algemeen welzijn, vond ik de veranderingen na een tijdje subtieler om dan naar het einde van de sessies toe weer een grote toename in innerlijke rust te bemerken. Ik had van in het begin vertrouwen dat dit voor mij wel zou werken. Ik kan zeggen dat ik mij een pak lichter voel mentaal en emotioneel. Sabrina is ook soms zeer kordaat en stimuleert erg om in je eigen kracht te gaan staan waardoor ik in mijn dagelijks leven sneller zaken ben gaan afhandelen, waar ik daarvoor lang getwijfeld heb of ik die stap wel zou zetten. Nu voel ik mij bevrijd van een oude last en de daarbij horende pijn. Ik heb meer energie en levensvreugde.

 

– Greet –

Door de sterke presence van Sabrina in haar individuele therapeutische sessies, heb ik de indruk dat ik echt in onbekende zones van mezelf kan gaan en dan komen er dikwijls heel onverwachte beelden, gevoelens, inzichten, emoties die een sleutel vormen tot groei, tot meer zelfaanvaarding en -liefde, tot verdieping van de relatie met naasten.
In mijn ogen wekt de sterke connectie van Sabrina met het hemelse en aardse, een sterk vertrouwen op wat mij helpt om mijn vertrouwen in een goed leven te voelen


– An –

Ik leerde Sabrina kennen tijdens de workshop Merkabahealing. Haar open uitstraling, enthousiasme en deskundigheid maakten dat ik haar ook ben gaan opzoeken op consult om meer inzicht te krijgen in mijn leven en relaties. Sabrina beheerst een breed spectrum aan methodieken die ze perfect weet te kiezen en toe te passen op maat van jouw persoonlijkheid en jouw noden van dat moment. Dit maakt dat elke sessie weer een boeiend, afwisselend gebeuren wordt. Ze helpt je zowel met lichaamswerk als zielswerk. Een aanrader voor iedereen die zichzelf onder de loupe wil nemen en op zoek is naar het ‘waarom’. Sabrina helpt je de weg naar inzichten te vinden en ze zet een proces in gang naar een diepere groei naar jezelf toe. Een verrijking die ieder zichzelf respecterend persoon cadeau zou moeten doen J Heel blij dat ze op mijn pad gekomen is…


– Griet –

Werken met Sabrina is een helende ervaring – alleen al het contact met haar zet iets in gang.
De kwaliteit van haar aanwezigheid en de ongedwongenheid en huiselijkheid van haar werkruimte stellen je volledig op je gemak, en maken je ontvankelijk voor het werk
dat je met haar doet. Iedere ontmoeting is anders, en is telkens met zorg afgestemd op
waar je zit in je proces, en wat je nodig hebt. Soms heb je die noden zelf helder, en kan je een
specifieke vraag stellen. Dan reikt Sabrina verschillende opties aan (healing, een opstelling, een ademsessie) om tot een antwoord te komen – om zélf tot een antwoord te komen, want het is haar verlangen je de wijsheid in jezelf te laten ontdekken. Soms weet je in de verwarring niet waar je behoefte ligt, of wat je verder zou helpen in je proces. Dan helpt Sabrina je daarbij, en telkens opnieuw blijkt haar aanvoelen feilloos. Sabrina is een genereuze gids, die haar kunde en kennis deelt met lichtheid en met humor, en bij wie het veilig thuiskomen is.


– Marleen –

Ik heb geen probleem. Ik laat het verleden rusten. Geen oude koeien uit de sloot halen! Anderen hoef ik niet lastig te vallen met m’n problemen. Ik kan het wel alleen aan…Bij een therapeut gaan; wat zou mij dat kunnen helpen? Op een bank wat zitten praten bij een therapeut; dat is toch niets voor mij? En die twijfels bleven maar komen. Jaren gaan voorbij….

Uiteindelijk neem ik dan toch een beslissing. Ik ga naar een therapeut, en ik zie wel wat het me brengt. Via wat opzoekingen op het internet kom ik uit bij Sabrina Di Nitto. Na een mail en telefoontje, wordt de eerste afspraak vastgelegd. Opnieuw twijfels en bedenkingen, maar nu kan ik er niet meer onderuit… 😉 Bij een eerste sessie wordt eerst wederzijds kennisgemaakt en de verwachtingen getoetst. Sabrina ziet ‘de problematiek’ wel zitten. Van mijn kant, mag ik beslissen of ik Sabrina wel zie zitten. 😉 Haar rustige, eerlijke en open houding spreekt me aan. We gaan ervoor!

In mijn achterhoofd hoop ik dat ze me kan helpen om verder te gaan in het leven. Dat het gevoel van “mijn leven staat stil en gaat aan me voorbij” vervaagt.
Tijdens de volgende sessies word ik op verschillende manieren met mezelf geconfronteerd. Er wordt natuurlijk veel gepraat; gepraat over hoe ik m’n leven nu zie en wat me hieraan ‘stoort’. Sabrina gebruikt het beeld van een “leven-zwembad”. Een zwembad waarbij ik als onzekere toeschouwer vanop de veilige boord de vele zwemmers aanschouw. Aanschouwen, maar zelf niet participeren. Dat wil ik veranderen!

Heel voorzichtig komen we tot m’n verleden. Sabrina tast af hoe ik hierop reageer. Samen besluiten we om dat verleden effectief aan te pakken. Cruciaal is immers het aanvaarden van het verleden: “Ja, ik ben misbruikt. Ja, ik voel me zwak.”

Door in dialoog te treden met m’n huidige zelve en met m’n verleden, kan ik stilaan proberen alles een plaats geven. “Ja, ik ben misbruikt. Neen, ik ben hier zelf niet schuldig aan. Ja, ik heb toen goed gehandeld. Neen, dit mag geen rem zijn voor het nu-leven. Ja, ik heb het recht te leven. Neen, ik sta er niet alleen voor. “
Naast de therapeutische sessies, probeer ik mezelf uit te dagen om in de echte wereld sterker te worden, om te leven…

En nu, een jaar verder? Het “leven-zwembad” heeft er een zwemmertje bij! Eentje dat wat meer in zichzelf gelooft, eentje dat weet ze kan terugkeren naar de veilige boord, eentje dat probeert haar leven in handen te nemen. En gelukkig weet deze zwemmer dat ze er niet alleen voor staat. Sabrina leerde me om vrienden een toegangsticket te bezorgen voor m’n zwembad. 😉


– Johnathan –

Ik heb mijzelf herontdekt na een lange periode van angsten en depressie. De kracht zit in ieder van ons om dit veranderingsproces te beginnen. Alleen is die sleutel soms zoek om de deur te openen.
Tijdens dit proces begeleid door Sabrina heb ik oude ideëen bijgesteld en andere laten vallen. Er is een nieuwe ik in mij opgestaan die mij andere facetten van mijzelf heeft laten ontdekken, aanvaarden en begrijpen.

Ik ben een tevreden mens.


– Francine –

Mijn zoon mishandelde mij verbaal reeds jarenlang. Waarom toch? Zijn vriendin gaf mij het antwoord. Hun mooi liefdesverhaal was reeds lang voorbij, in de plaats kwam roepen, schelden van lelijke woorden, vernederen…. Alles was natuurlijk haar schuld. Na jaren afzien en verdragen, gaf zij mij de rede v/h gedrag van mijn zoon: een narcistische persoonlijkheid. Ik schaamde me dat mijn zoon dit haar kon aandoen. Ik was geschokt en zocht professionele hulp. Hulp die ik gedurende jaren van mijn echgenoot gemist heb. Hij heeft zelf communicatieproblemen al sinds zijn jeugdjaren.
Zijn vriendin nam mij in vertrouwen en ik haar. Haar grootste bezorgdheid gaat uit naar hun zoontje. De papa ziet hem graag, maar hij is jaloers op de liefde tussen moeder-kind. Zij vreest een scheiding en een gedeeltelijke verwijdering van haar zoontje.

Door de therapeutische begeleiding en ondersteuning van Sabrina is er verbetering gekomen in de relatie met mijn zoon. Eerst onder vorm van brieven, nadien kwam de communicatie. Het was wikken en wegen van woorden naar mijn zoon en vooral luisteren. Door haar ondersteuning heb ik ook een betere relatie met mijn echtgenoot. Ik heb ook zo een goede wederzijdse relatie met zijn vriendin gekregen. Wij steunen mekaar in de moeilijke periodes. Toch weten we dat het erg moeilijk is. Ik heb hartzeer voor mijn zoon, want hij zal nooit een blijvende relatie behouden. Hij beseft het zelf niet en wij moeten hopeloos toekijken. Het geeft een gevoel van onmacht.

Ik hou aan al de sessies bij Sabrina een goed gevoel over. Ook de laatste sessies (werken met het onderbewustzijn) hebben mij een beter gevoel gegeven. Ik voel mij minder belast en heb meestal meer geduld.
Voor mij is het zeer belangrijk dat ik iemand gevonden hebt die mij begrijpt en waar ik altijd terecht kan, indien nodig.


 – Charlotte –

Na een aantal therapeuten waarmee ik slechte ervaringen had was het voor mij welletjes geweest: ik kon het wel alleen. De grote stap van het verhuizen naar Brussel ging me daarbij helpen. Ik ging letterlijk opnieuw beginnen. Maar terwijl de plannen voor de verhuis concreter werden, werd ook het besef groter dat ik niet opnieuw kan beginnen voor het vorige is afgesloten.. Opnieuw op zoek naar een therapeut dan maar. Zo ben ik bij jou terecht gekomen.
Bellen was te hoogdrempelig. Want wat als je gehaast, of druk klonk? Dan ging ik al helemaal geen zin meer hebben om te gaan. Mailen dus. Met een heel klein hartje. Want wat als je geen plaats had? Of er het nut niet van inzag? Mij misschien niet wilde helpen omdat er geen klik was? Wat als…

Met een nog kleiner hartje ging ik naar je toe. Onze eerste bijeenkomst. Elke metrohalte bleef ik denken: ik kan er nog af. Spring ik er nu af? Dat kan ik doen, maar dan moet ik er ook de consequenties van dragen. Ben ik daar klaar voor? En gelukkig voor mij duurden mijn twijfels te lang en was de metro al iedere keer opnieuw vertrokken. 🙂 Ik kan nog precies herinneren wat je eerste woorden waren: ‘Ik ben Sabrina, wat kan ik doen voor jou?’ Op slag voelde ik me rustig worden. Rustig, omdat ik duidelijk geen schrik moest hebben, maar ook heel opgelaten. Ik ben namelijk geen gemakkelijke prater, en tegen een wildvreemde is dat voor mij nog veel moeilijker. Stapsgewijs heb je me bij de hand genomen. Je tastte af tot waar ik kon gaan, tot waar jij mocht gaan. En stapsgewijs zijn we samen verder gegaan. Er zijn tranen gevloeid, de dagen nadat ik bij jou was geweest; werken aan jezelf is nooit echt leuk. Maar verrijkend is het wel.

Nu, bijna 3 jaar later, kan ik terugkijken en zeggen dat ik er goed aan heb gedaan indertijd te beslissen opnieuw in begeleiding te gaan. Ik kom er wel, stap per stap. Langzaam maar zeker. Ik ben je dankbaar voor het stuk weg dat je samen met mij hebt afgelegd. En ik ben dankbaar voor het stuk weg dat nog zal komen, omdat ik weet dat je ‘aan de kant staat en supportert’.


 – Chris –

Het is niet altijd gemakkelijk om de eerste stap te zetten om professionele hulp te zoeken … maar een aantal gebeurtenissen in mijn leven hebben mij er toe gebracht om de stap te zetten naar een therapeutische begeleiding. Recente familiale problemen werden door mij volledig verkeerd aangepakt, omdat gebeurtenissen uit mijn verleden wel degelijk impact hebben op mijn huidige levensvisie en functioneren.

Sabrina geeft je direct een geruststellend gevoel, het is een beetje “thuiskomen”. Je voelt je direct op uw gemak, want zonder direct een oordeel te vellen, luistert Sabrina met veel begrip naar uw verhaal.

Via diverse technieken begeleidt Sabrina je doorheen de ontdekking van je eigen ik, je frustraties, woede of rancune gevoelens tegenover andere personen.

Langzaamaan begin ik in te zien waarom ik in bepaalde situaties op een bepaalde manier ga reageren. Dit inzicht helpt mij om meer rekening te houden met de diverse aspecten in mijn relaties met andere personen.

De sessies bij Sabrina zijn telkens een rust moment in mijn hectisch professioneel leven, en laten mij toe om op een rustige manier mijzelf te (her)ontdekken, te begrijpen, en de weg te tonen naar een betere en positieve levenshouding. De relatie met mijn echtgenote, kinderen en stiefkinderen is er mee fel vooruit gegaan.


– Julie –

Sinds mijn studies ben ik beginnen blozen, zonder enige aanleiding. Het werd steeds erger met de tijd. Ik ervaarde dat het mijn professioneel leven hinderde en dat ik mij er niet meer goed bij voelde. Ondertussen had ik vernomen dat ik me ook kon laten opereren, maar dit leek me nogal drastisch. Ik heb dan hulp gezocht en heb de achterliggende onderbewuste reden van mijn blozen ontdekt.
Nu bloos ik nog sporadisch en zeker in mindere mate. Het hindert mijn professioneel leven niet meer. Ik voel me nu veel beter.